Външният министър на Германия Анелена Бербок направи изненадващо пътуване до източния

...
Външният министър на Германия Анелена Бербок направи изненадващо пътуване до източния
Коментари Харесай

Германският външен министър обещава повече оръжия за Украйна при изненадваща визита в Харков

Външният министър на Германия Анелена Бербок направи изненадващо пътешестване до източния украински град Харков и удостовери, че Берлин е заречен да изпрати повече оръжия на Киев, заяви немското външно министерство.

Баербок се срещна с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба, който съобщи, че " не се съмнява, че ще има спомагателна немска военна помощ ", откакто Берлин разгласи, че ще достави на Киев бойни машини на пехотата " Мардер "  и спомагателна батарея за противовъздушна защита " Пейтриът ".

Украинците " би трябвало да знаят, че могат да разчитат на нашата взаимност и поддръжка ", съобщи Бербок.

Тя също по този начин съобщи, че е значимо да не се губи от взор мястото на Украйна в Европа и желанието й да се причисли към Европейски Съюз, така като украинците " виждат бъдещето си в Европа, в Европейски Съюз ".

Ето за какво бих желала да поговорим и за напредъка, реализиран в процеса на присъединение. Като федерално държавно управление желаеме да създадем напълно съответни оферти на Украйна, с цел да реализира прогрес в укрепването на върховенството на закона, независимите институции и битката с корупцията, както и в привеждането в сходство със стандартите на Европейски Съюз, сподели Бербок.

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба още веднъж прикани Берлин да вземе решение за доставка на танкове " Леопард " за Киев - изказване, което той направи по време на взаимна конференция с немския министър на външните работи Аналена Бербок.

" Колкото повече време лишава вземането на решение, толкоз повече хора ще умрат. Колкото по-скоро бъде взето това решение, толкоз по-скоро войната ще приключи с успеха за Украйна и няма да има повече война в Европа ", сподели Кулеба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР